Procurement Manager

Functieomschrijving

In de rol van Procurement Manager ben je verantwoordelijk voor het formuleren en implementeren van de aankoopstrategie met het oog op het optimaliseren van het aankoopproces.

Je stuurt een team van 5 medewerkers aan en stelt richtlijnen, systemen en procedures op zodat de aankoopprocessen goed functioneren. Verder initieer je verbeteringsprojecten en streef je naar kostenbesparingen, rekening houdend met de evoluties op de markt.

Daarnaast zorg je, binnen jouw team, voor een positieve werksfeer waar je jouw medewerkers blijvend stimuleert in de uitoefening van hun functie. Je negotieert nieuwe contracten en evalueert de progressie en kwaliteit van de geleverde service. Hierbij bouw en onderhoud je een goede relatie met je leveranciers.

In deze rol ondersteun je en werk je nauw samen met verschillende afdelingen o.a. R&D en Productie,… en vertaal je de business noden naar de leveranciers. Je rapporteert aan de Plant Director.

Profiel

Je beschikt over een masterdiploma aangevuld met minimum 5 jaar relevante ervaring in een gelijkaardige functie, inclusief people management. Je hebt een goede kennis Nederlands, Engels en Frans, beschikt over communicatieve vaardigheden en bent een krak in het onderhandelen.

Verder ben je analytisch en rationeel ingesteld en werk je accuraat. Bovendien werk je vlot met Excel en ben je IT minded. Je hebt een goed inzicht in het beheer van aankoopbudgetten en werkt proactief en oplossingsgericht. Je werkt binnen een snel veranderende omgeving en kan je hierin flexibel opstellen.

Tot slot ben je bereid om tot 30% van je tijd te reizen binnen Europa.

Aanbod

In deze functie kom je terecht in een internationaal bedrijf actief in een sterke groeimarkt. Je krijgt de kans om initiatief te nemen en de ruimte om ideeën uit te werken om zo je afdeling tot een hoger niveau te brengen. Je wordt uiteraard vergoed met een interessant salarispakket, inclusief extralegale voordelen. 

Vragen?

Bij vragen over deze vacature kan je, via e-mail (filip.leroy@metagenics.eu) of telefonisch (059 29 50 38), contact opnemen met Filip Le Roy, HR Officer.