27 aug. 2021

Terugroepactie CurcuDyn® capsules

Metagenics gaat over tot het tijdelijk opschorten van de verkoop en het terugtrekken van CurcuDyn® capsules in de markt en bij de consument.

Auteur:Metagenics Europe
CurcuDyn capsules

Metagenics meldt dat in één van de basis ingrediënten van één van de leveranciers ethyleenoxide werd aangetroffen. In een op onze vraag uitgevoerde externe analyse van een eindproduct in alle loten werd echter geen verontreiniging geconstateerd. Desondanks wordt de verkoop tijdelijk opgeschort en het product teruggeroepen van de markt en bij de consument.

Het betreft uitsluitend de producten met onderstaande lotnummers:

CNK code Inhoud Lotnummer
3188-257 CurcuDyn® 60 capsules 2104478, 2103653, 2102534
3188-240 CurcuDyn® 180 capsules 2103690, 2103651, 2103652, 2102343
CurcuDyn Forte capsules

CurcuDyn® capsules zijn niet verontreinigd.

Metagenics benadrukt dat er geen risico is voor de volksgezondheid. Er is geen reden om u zorgen te maken als u CurcuDyn® capsules heeft gebruikt.

Wij betreuren uiteraard deze recall die we doen uit voorzorg. Deze terugroepprocedure is alleen van toepassing op CurcuDyn capsules en geldt niet op CurcuDyn® Forte capsules.

CurcuDyn® is tijdelijk niet meer beschikbaar en kan vervangen worden door CurcuDyn® Forte.

Het verschil tussen CurcuDyn® en CurcuDyn® Forte

CurcuDyn®

CurcuDyn® is een hoog gedoseerd, bio-geoptimaliseerd kurkuma-extract aangevuld met gember, vitamine C en vitamine D. Om de opneembaarheid van kurkuma te verhogen, wordt de miceltechnologie gebruikt.

Gebruik: 2 capsules per dag.

CurcuDyn® Forte

CurcuDyn® Forte bevat ook nog een 3e goed bestudeerde plant: het Boswellia serrata-extract. Zo biedt CurcuDyn® Forte een synergetische combinatie van 3 krachtige plantenextracten om de gewrichten soepel te houden. Om de opneembaarheid van kurkuma én boswellia te optimaliseren, wordt gebruik gemaakt van een plantaardig complex op basis van fenegriek waarbij de nutriënten gespreid vrijkomen.

Gebruik: 1 capsule per dag (met verlengde afgifte)

Wat is CurcuDyn Forte?
Wat is CurcuDyn® Forte?

CurcuDyn® Forte capsules

CurcuDyn Forte

CurcuDyn Forte

Voor soepele gewrichten en spieren en ter ondersteuning van het kraakbeen.
€ 21,95