Veelgestelde vragen

Algemeen

Klantendienst

Producten

Mag MetaSleep® langdurig ingenomen worden? Treedt er geen afhankelijkheid op?
MetaSleep® mag langdurig gebruikt worden. Dankzij zijn unieke formule met plantenextracten, magnesium, B-vitamines en melatonine is er geen gevaar voor afhankelijkheid. Citroenmelisse en valeriaan zijn plantenextracten die helpen bij het inslapen. Valeriaan is een plant waarvan de gedroogde wortel gebruikt wordt omwille van de valepotriaten die bekend staan voor hun kalmerende werking. Valeriaan wordt vaak gebruikt als kalmerings- en slaapmiddel. Citroenmelisse staat bekend om zijn werking bij slapeloosheid. De effectiviteit van citroenmelisse wordt versterkt wanneer deze in combinatie met andere rustgevende kruiden wordt gebruikt zoals valeriaan en passiebloem. Daarnaast wordt MetaSleep® nog aangevuld met magnesium en B-vitamines die het zenuwstelsel ondersteunen. Dankzij de volledig natuurlijke samenstelling van MetaSleep® treedt er dus geen afhankelijkheid op bij inname van dit product. Ook niet op lange termijn.
Waarom 2 soorten van magnesiumzout in MetaSleep®?
MetaSleep® bevat de 2 best opneembare vormen van magnesium nl. magnesiumglycerofosfaat, die opgenomen wordt in het eerste deel van de dunne darm,  en magnesiumbisglycinaat, die opgenomen wordt in het tweede deel van de dunne darm, zodat magnesium gespreid over de nacht door het lichaam kan opgenomen worden. Magnesiumglycerofosfaat is een magnesiumzout dat uitstekend wordt opgenomen door maag en darmen. Dit in tegenstelling tot andere magnesiumvormen die vaak darm- en verteringsstoornissen of klachten opleveren. Om deze vorm van magnesium te absorberen heeft het lichaam geen maagzuur nodig.  Omwille van deze redenen verkiezen wij om magnesiumglycerofosfaat te gebruiken in MetaSleep® boven een andere vorm van magnesium.   Magnesiumbisglycinaat is een magnesiumvorm dat gebonden is aan het aminozuur glycine. Hierdoor wordt magnesiumbisglycinaat zeer gemakkelijk opgenomen door het lichaam. Om hetzelfde effect te bekomen zou je 4 keer dezelfde hoeveelheid magnesiumcitraat moeten innemen. Om deze vorm van magnesium te absorberen heeft het lichaam geen maagzuur nodig. Dit kan nuttig zijn bij personen die maagzuurremmers nemen of bij oudere personen die van nature minder maagzuur secreteren. Omwille van deze kenmerken gebruikt men deze twee soorten magnesiumzout in MetaSleep®.
Zal groene thee er niet voor zorgen dat ik net minder goed zal slapen?
Groene thee op zich staat inderdaad bekend als een verkwikkende theesoort. Voor MetaSleep® maken we echter enkel gebruik van een extract dat erg rijk is aan L-theanine. L-theanine, ook wel “The Relaxation Amino Acid” genoemd, zorgt voor een relaxerend effect en bevordert een gezonde slaapcyclus. De “opwekkende” ingrediënten van groene thee, zoals cafeïne,  zijn quasi niet aanwezig in MetaSleep®.
Vanaf welke leeftijd mag je MetaSleep® gebruiken?
MetaSleep® kan gebruikt worden vanaf 12 jaar of zoals aanbevolen door de arts of apotheker.