FerroDyn capsules

30 capsules
€ 0,00 (Adviesprijs)
Ondersteunt de rode bloedcelvorming, energieproductie en helpt bij vermoeidheid
 • Goed opneembare vorm van ijzer: ijzerbisglycinaat
 • Tweewaardig ijzer (Fe2+): optimale absorptie
 • Cofactoren die synergetisch werken met ijzer: vitamine B6 en folaat (Metafolin®)
 • Hoge gastro-intestinale tolerantie

Gebruik: 1 capsule per dag

Verkrijgbaar bij uw drogisterij of apotheek

Voor meer informatie raadpleeg uw arts of apotheek

Producteigenschappen

FerroDyn® bevat ijzer dat de rode bloedcelvorming
en energieproductie ondersteunt en helpt tegen vermoeidheid.

 • Sojavrij
 • Geschikt voor vegetariërs
 • Geschikt voor veganisten
 • Lactosevrij
 • Glutenvrij
 • Geschikt bij borstvoeding
 • Geschikt bij zwangerschap

Ingrediënten

Ingrediëntenoverzicht

Ingrediënten per capsule Vorm/component Hoeveelheid %RI
Ijzer28 mg200%
Ijzerbisglycinaat175 mg
Vitamine B6Pyridoxal-5-fosfaat1,4 mg100%
FolaatCalcium-L-methylfolaat (MetaFolin®)200 µg100%

Bevat ook:

 • Hydroxypropylmethylcellulose,
 • Microkristallijne cellulose,
 • Silica,
 • Magnesiumzouten van vetzuren,

Gebruik en dosering

1 capsule per dag

Veelgestelde vragen over dit product

Wat is de oorsprong van de ijzervorm in FerroDyn®?

Het ijzer dat gebruikt wordt in de capsule FerroDyn® is ijzerbisglycinaat. Dit is een chelaat, gevormd tussen de ijzermolecule en 2 glycinemoleculen (glycine = aminozuur), met een hoge biologische beschikbaarheid. Een chelaat is neutraal geladen waardoor het niet reageert met andere nutriënten. Ijzerbisglycinaat is m.a.w. de best opneembare vorm van ijzer op de markt. Ijzerbisglycinaat wordt goed verdragen en geeft bijgevolg weinig tot geen klachten van obstipatie, misselijkheid, braken, buikpijn en/of diarree.

De kauwtablet is een ijzerfumaraat-vorm. Fumaraat is een organisch zout. Het ijzerfumaraat wordt eveneens zeer goed verdragen en geeft geen zwartkleuring van de tanden.

Is het aanbevolen om FerroDyn in te nemen met vitamine C of fruitsap om de opname van het ijzer in het lichaam te bevorderen?

De opname van FerroDyn wordt niet verbeterd door de inname met fruitsap (vitamine C). Het ijzer in FerroDyn is aanwezig in de vorm van tweewaardig ijzer (Fe2+) en kan meteen door het lichaam opgenomen worden. Ijzer dat onder de vorm van Fe3+ wordt toegediend, moet eerst worden omgezet in Fe2+, voordat het wordt opgenomen in het lichaam. Fruitsap (Vitamine C) kan dienen om de omzetting van driewaardig ijzer (Fe3+) naar tweewaardig ijzer (Fe2+) te bevorderen. Met FerroDyn is dit niet nodig.

Waarom zijn de cofactoren vitamine B6 en vitamine B9 aan FerroDyn® toegevoegd?

Cofactoren worden toegevoegd om de werking van ijzer te versterken. Vitamine B6 en B9 bevorderen de aanmaak van rode bloedcellen. Vitamine B9 (folaat, Metafolin®) is essentieel in de periode vóór en tijdens de zwangerschap. 

Op welk tijdstip wordt FerroDyn® capsules het best ingenomen?

FerroDyn® in capsulevorm bevat ijzerbisglycinaat (een ijzerchelaat die niet reageert met andere nutriënten) en mag hierdoor tijdens de maaltijd genomen worden.

Waarom is er een verschil van inname tussen de capsules en de kauwtabletten?

Er dient een onderscheid gemaakt te worden tussen de FerroDyn® capsules en de FerroDyn® kauwtabletten. FerroDyn capsules bevatten het ijzerbisglycinaat en het ijzerbisglycinaat bevat een sterk chelaat waarbij het ijzer in de maag niet vrijkomt en waardoor het geen irritatie in de maag kan geven en waardoor het niet met andere voedingsmiddelen kan binden . Hierdoor mag dit tijdens de voeding genomen worden en hoeft dit niet op nuchtere maag. Het ijzerbisglycinaat (ijzer met 2 aminozuren glycine) zal dan in het jejunum via de transporteiwitten van de aminozuren geabsorbeerd worden.

FerroDyn® kauwtabletten bevatten het ijzer fumaraat. Dit ijzer zal wel oiv de zure maaginhoud in de maag vrijkomen en kan binden aan voedingsmiddelen. Vandaar dat dit beter niet samen met voeding en op nuchtere maag wordt genomen. Het ijzer zal vrijkomen in de maag en zal dan in het eerste deel van de dunne darm, het duodenum, worden opgenomen via de transporteiwitten van de mineralen. In beide gevallen gaat het om tweewaardig ijzer , Fe2+, waardoor het niet nodig is om fruitsap of vit C toe te voegen

Downloads

Productfiche

Productlabel

Productafbeelding