MetaSleep

30 tabletten
Z-INDEX 16331567
€ 0,00

Helpt bij het in slaap vallen

Bevordert een natuurlijke en gezonde nachtrust

 • In slaap vallen én doorslapen
 • Bevordert het uitgerust wakker worden
 • Gebaseerd op een multifactoriële aanpak bestaande uit 4 activiteitdomeinen: 1) GABA-receptor 2) α-golven 3) NMDA-receptor 4) serotonine-melatoninemetabolisme
 • Complete formule: plantenextracten in hoge actieve dosering, uniek aminozuur L-theanine, magnesium, B-vitamines en melatonine
 • Magnesium in best opneembare vormen: magnesiumglycerofosfaat en -bisglycinaat voor gespreide opname van magnesium
 • Cofactoren die de werking van magnesium versterken bij de synthese van serotonine en melatonine: vitamine B6, B12 en folaat
 • B-vitamines in actieve vormen: direct beschikbaar voor werking in het lichaam
 • Geen gewenning

Gebruik: 1 tablet

Producteigenschappen

Meer weten over MetaSleep®? Ga naar www.metasleep.eu.


MetaSleep® bevat extracten van valeriaan en citroenmelisse die helpen bij het in slaap vallen, een natuurlijke, gezonde slaap ondersteunen en goed zijn voor een rustgevende invloed. Het toegevoegde magnesium (in goed opneembare vormen), en de vitamines B6 en B12 dragen bij tot de normale werking van het zenuwstelsel.

 • Sojavrij
 • Geschikt voor veganisten
 • Lactosevrij
 • Glutenvrij

Ingrediënten

Nutritionele informatie

Ingrediënten per tablet Vorm/component Hoeveelheid %RI
Valeriaanextract (Valeriana officinalis L.)150 mg
Groenetheebladextract (Camellia sinensis (L.) Kuntze)100 mg
Passiebloemextract (Passiflora incarnata L.)50 mg
Citroenmelisse-extract (Melissa officinalis L.)50 mg
Magnesium60 mg16%
Magnesiumbisglycinaat217 mg
Magnesiumglycerofosfaat279 mg
Vitamine B6Pyridoxal-5-fosfaat1 mg71%
Vitamine B12Methylcobalamine25 µg1000%
FolaatCalcium-L-methylfolaat (Metafolin®)100 µg50%
Melatonine0,295 mg

Bevat ook:

 • Microkristallijne cellulose,
 • Hydroxypropylcellulose,
 • Maltodextrine,
 • Vernette natriumcarboxymethylcellulose,
 • Siliciumdioxide,
 • Magnesiumcarbonaat,
 • Magnesiumzouten van vetzuren,
 • Dicalciumfosfaat,
 • Mannitol,

Ingrediëntenlijst

Magnesiumglycerofosfaat, magnesiumbisglycinaat, draagstof: microkristallijne cellulose, valeriaanextract (Valeriana officinalis L.), groenetheebladextract (Camellia sinensis (L.) Kuntze), coating (omhulling: hydroxypropylmethylcellulose, kleurstof: calciumcarbonaat, emulgator: polyethyleenglycol), passiebloemextract (Passiflora incarnata L.), citroenmelisse-extract (Melissa officinalis L.), draagstof: hydroxypropylcellulose, maltodextrine, antiklontermiddelen: vernette natriumcarboxymethylcellulose en siliciumdioxide, vulstof: magnesiumcarbonaat, antiklontermiddel: magnesiumzouten van vetzuren, vulstoffen: dicalciumfosfaat en mannitol, vitamine B6 (pyridoxal-5-fosfaat), melatonine, folaat (calcium-L-methylfolaat), vitamine B12 (methylcobalamine)

Gebruik en dosering

1 tablet, 30 minuten voor het slapengaan

Veelgestelde vragen over dit product

Mag MetaSleep® langdurig ingenomen worden? Treedt er geen afhankelijkheid op?

MetaSleep® mag langdurig gebruikt worden. Dankzij zijn unieke formule met plantenextracten, magnesium, B-vitamines en melatonine is er geen gevaar voor afhankelijkheid. Citroenmelisse en valeriaan zijn plantenextracten die helpen bij het inslapen. Valeriaan is een plant waarvan de gedroogde wortel gebruikt wordt omwille van de valepotriaten die bekend staan voor hun kalmerende werking. Valeriaan wordt vaak gebruikt als kalmerings- en slaapmiddel. Citroenmelisse staat bekend om zijn werking bij slapeloosheid. De effectiviteit van citroenmelisse wordt versterkt wanneer deze in combinatie met andere rustgevende kruiden wordt gebruikt zoals valeriaan en passiebloem.

Daarnaast wordt MetaSleep® nog aangevuld met magnesium en B-vitamines die het zenuwstelsel ondersteunen.

Dankzij de volledig natuurlijke samenstelling van MetaSleep® treedt er dus geen afhankelijkheid op bij inname van dit product. Ook niet op lange termijn.

Waarom 2 soorten van magnesiumzout in MetaSleep®?

MetaSleep® bevat de 2 best opneembare vormen van magnesium nl. magnesiumglycerofosfaat, die opgenomen wordt in het eerste deel van de dunne darm,  en magnesiumbisglycinaat, die opgenomen wordt in het tweede deel van de dunne darm, zodat magnesium gespreid over de nacht door het lichaam kan opgenomen worden.

Magnesiumglycerofosfaat is een magnesiumzout dat uitstekend wordt opgenomen door maag en darmen. Dit in tegenstelling tot andere magnesiumvormen die vaak darm- en verteringsstoornissen of klachten opleveren. Om deze vorm van magnesium te absorberen heeft het lichaam geen maagzuur nodig.  Omwille van deze redenen verkiezen wij om magnesiumglycerofosfaat te gebruiken in MetaSleep® boven een andere vorm van magnesium.  

Magnesiumbisglycinaat is een magnesiumvorm dat gebonden is aan het aminozuur glycine. Hierdoor wordt magnesiumbisglycinaat zeer gemakkelijk opgenomen door het lichaam. Om hetzelfde effect te bekomen zou je 4 keer dezelfde hoeveelheid magnesiumcitraat moeten innemen. Om deze vorm van magnesium te absorberen heeft het lichaam geen maagzuur nodig. Dit kan nuttig zijn bij personen die maagzuurremmers nemen of bij oudere personen die van nature minder maagzuur secreteren.

Omwille van deze kenmerken gebruikt men deze twee soorten magnesiumzout in MetaSleep®.

Zal groene thee er niet voor zorgen dat ik net minder goed zal slapen?

Groene thee op zich staat inderdaad bekend als een verkwikkende theesoort. Voor MetaSleep® maken we echter enkel gebruik van een extract dat erg rijk is aan L-theanine. L-theanine, ook wel “The Relaxation Amino Acid” genoemd, zorgt voor een relaxerend effect en bevordert een gezonde slaapcyclus. De “opwekkende” ingrediënten van groene thee, zoals cafeïne,  zijn quasi niet aanwezig in MetaSleep®.

Vanaf welke leeftijd mag je MetaSleep® gebruiken?

MetaSleep® kan gebruikt worden vanaf 12 jaar of zoals aanbevolen door de arts of apotheker.

Mogen MetaRelax® en MetaSleep® gecombineerd worden?

Ja, geen probleem. Neem 2 tabletten MetaRelax® ’s morgens (of 1 's morgens en 1 met het avondeten) en 1 tablet MetaSleep® ’s avonds, 30 minuten voor het slapengaan.

MetaRelax® helpt bij stressmomenten en vermoeidheid en is bovendien goed voor spieren. MetaSleep® zal helpen om het inslapen én het doorslapen te bevorderen en wordt daarom best vlak voor het slapengaan ingenomen

Waarom bevat MetaSleep® melatonine?

MetaSleep® bevat een synergetische formule met melatonine ter ondersteuning van de slaapfunctie.

Melatonine is een lichaamseigen stof die toegevoegd werd aan MetaSleep® om het synergetische complex verder te ondersteunen.

Mag MetaSleep® genomen worden tijdens de zwangerschap?

MetaSleep® is niet aan te raden tijdens de zwangerschap (het bevat meerdere plantenextracten).

Door de plantaardige ingrediënten in dit product is het niet aan te raden tijdens de zwangerschap en bij borstvoeding.

Downloads

Productfiche

Productlabel

Productafbeelding

Een voedingssupplement mag niet ter vervanging van een gevarieerde en evenwichtige voeding en van een gezonde levensstijl worden gebruikt. Fris en droog bewaren. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijden. Buiten het bereik van jonge kinderen bewaren.