6 nov 2018

Bionutrics wordt deel van Metagenics Europe

Bionutrics S.A. en Metagenics Europe zijn fier aan te kondigen dat een contract getekend werd met betrekking tot de acquisitie van de resterende aandelen van Bionutrics door Metagenics Europe.

Auteur:Paul Coussement

Bionutrics S.A., gelegen in Luik (België), is sinds meer dan 20 jaar de exclusieve verdeler van onze Metagenics producten in Frankrijk. Dankzij deze landurige en uitstekende relatie is Bionutrics S.A. een heel gewaardeerde partner geworden voor duizenden gezondheidsprofessionals in Frankrijk, voor de producten en nutritionele concepten van Metagenics.

Bionutrics S.A. kende een double-digit groei tijdens elk van de 5 laatste jaren en realiseerde sales van meer dan 17 Mio EUR. Het stelt 46 bedienden te werk in België en in Frankrijk. Metagenics Europe, met hoofdzetel in Oostende (België), is de exclusieve leverancier van de Bionutrics’ producten en verzorgt ook de R&D, productie, opslag en verzending voor de Franse klanten.

 

Deze acquisitie maakt deel uit van haar strategie om direct aanwezig te zijn in de belangrijkste landen van de Europese Unie, en om gebruik te maken van de synergieën van een pan-Europese activiteit op het vlak van nutritionele producten en concepten om mensen te helpen gezonder en gelukkiger te leven door hun genetisch potentieel te gebruiken.
Paul Coussement
Vice President Metagenics Europe

Metagenics zal verder de activiteiten van Bionutrics ondersteunen en uitbreiden. Bionutrics geniet van een sterk en goed gerespecteerd imago op de Franse markt, wat een perfecte basis vormt voor haar verdere groei en ontwikkeling.

Er zal voor de klanten niets wijzigen. Alle diensten en producten voor de voorschrijvers en patiënten zullen identiek blijven, en het team nutritional advisors en klantenondersteuning zullen volledig operationeel blijven.

Mark Logan, stichter en leader van Bionutrics S.A., zal de transitie van Bionutrics naar het management van Metagenic ondersteunen, en Metagenics Europe helpen om een stevige relatie op te bouwen met zijn klanten.