18 mei 2021

EU Summit over inflammatie en de cruciale rol van SPM’s

Deze Europese Summit verzamelt de wereldtop van professoren die onderzoek verrichten naar het mechanisme van SPM’s en hun succesvolle klinische toepassingen bij de behandeling van inflammatoire aandoeningen.

Auteur:Metagenics Europe

Inflammatie afbouw kan beïnvloed worden! Een vernieuwend inzicht dat dankzij jarenlang wetenschappelijke onderzoek naar het fascinerende systeem van de inflammatie tot heel recente innovaties heeft geleid. De resolutie van de inflammatie is geen passief, oncontroleerbaar proces. Dit blijkt uit baanbrekend onderzoek aan de Harvard Medical School. De inflammatoire resolutie verloopt via specifieke pathways en is afhankelijk van een aantal welbepaalde en beïnvloedbare factoren.

De verhelderende ontdekkingen over de resolutiefase van inflammatie en de cruciale rol van SPM’s (Specialized Pro-resolving Mediators) bieden dan ook innovatieve behandelmogelijkheden voor de steeds groter wordende groep patiënten met chronische inflammatie.

Professor Charles Serhan, wereldautoriteit die het Harvard onderzoek naar resolutie van inflammatie leidt, en een uitmuntend panel van Europese topspecialisten die concrete klinische ervaring hebben met SPM’s in hun specifieke medische domeinen: cardiologie, neurologie, auto-immuunziektes, ...