3 sep 2019

Kurkuma, boswellia & gember voor gezonde gewrichten

Kurkuma, boswellia en gember worden al eeuwenlang gebruikt omdat ze de soepelheid van gewrichten ondersteunen.

Auteur:Metagenics Europe
Kurkuma
Het gele pigment van de Curcuma longa-wortelstok

Wat is kurkuma?

Kurkuma, het gele pigment van de Curcuma longa-wortelstok, wordt al eeuwen gebruikt in India als traditioneel kruidenmiddel, als gele kleurstof voor textiel, als smaakstof en als onderdeel van currypoeder. Kurkuma bevat actieve curcuminoïden waarvan curcumine de belangrijkste is.

Boswellia
Een boomsoort uit droge berggebieden

Wat is boswellia?

Boswellia serrata of wierookboom is een boomsoort uit droge berggebieden van o.a. India, Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Uit de hars van de boomstam worden de boswelliazuren gehaald. Het 3-O-acetyl-11-keto-ß-boswelliazuur (AKBA) is het meest actieve.

Ginger
Behoort tot de familie van de Zingiberaceae

Wat is gember?

Gember (Zingiber offcinale) behoort net zoals kurkuma tot de familie van de Zingiberaceae. De primaire componenten van gember zijn de gingerolen en zingeronen.

Icon 1

Waarvoor kunnen kurkuma, boswellia en gember helpen?

Kurkuma, boswellia en gember helpen om de soepelheid van gewrichten te behouden. Naarmate we ouder worden, neemt de beweeglijkheid van de gewrichten af. Bij sporters of personen die langdurig dezelfde activiteit verrichten, kunnen de gewrichten bovendien al op jongere leeftijd gevoeliger worden.
Icon 2

Opneembaarheid van kurkuma en boswellia verhogen

Kurkuma en boswellia zijn vetoplosbaar en hierdoor moeilijk opneembaar in het lichaam. De opneembaarheid (biobeschikbaarheid) kan verhoogd worden door het toepassen van specifieke technologieën zoals een fenegriek-matrix, een natuurlijke vezel. In matrixvorm garandeert deze natuurlijke drager een hogere opneembaarheid van kurkuma en boswellia.
Icon 3

Nut van cofactoren

Het toevoegen van cofactoren heeft een versterkend effect. Vitamine D is goed voor de spieren en vitamine C draagt bij tot de vorming van kraakbeen.