29 jun. 2022

Een wereldprimeur voor Metagenics!

Men kijkt al een tijdje uit naar de datum waarop een voedingssupplement op basis van de gepasteuriseerde bacterie Akkermansia muciniphila op de markt komt. Dat moment is vandaag aangebroken. Het voedingssupplement werd ontwikkeld door A-Mansia, spin-off uit Louvain-La-Neuve die sinds enkele weken “The Akkermansia Company™” heet. Het product zal exclusief door Metagenics verdeeld worden in de Benelux.

Auteur:Metagenics

17 jaar onderzoek en groen licht van de Europese autoriteiten hebben ertoe geleid om een voedingssupplement op basis van de gepasteuriseerde Akkermansia muciniphila op de markt te brengen. De lancering van het eerste product is een grote stap voorwaarts.

Ik ben bijzonder tevreden dat ik kan aankondigen dat we een belangrijk partnership hebben gesloten met het bedrijf Metagenics over de verdeling van ons eerste product in de Benelux. Als geprivilegieerde partner van dokters en apothekers is de samenwerking met Metagenics de meest logische keuze voor deze stap.
Michael Oredsson
CEO Akkermansia Company™
Voedingssupplement Akkermansia muciniphila

Beschikbaarheid Benelux

Het product zal te verkrijgen zijn in de apotheek, parafarmacie en online apotheek vanaf 5 september. Apotheken kunnen vanaf 30 juni intekenen.

We zijn bijzonder fier om als eerste bedrijf een partnership te hebben ondertekend met The Akkermansia Company™. We zullen investeren in het opzetten en aansturen van klinische studies in nauwe samenwerking met de voorschrijvers. Producten op basis van Akkermansia muciniphila effenen het pad voor een nieuwe generatie voedingssupplementen.
Stijn Oste
VP Metagenics EMEA

Wat is de Akkermansia muciniphila?

De bacterie werd ontdekt, geïsoleerd uit de menselijke darmmicrobiota en voor de eerste keer gedocumenteerd in 2004 in het labo van Prof. Willem M. de Vos (Universiteit van Wageningen, Nederland), medeoprichter van The Akkermansia Company™. Kort daarna ontdekte het team van Prof. Patrice D. Cani (UCLouvain, Brussel, België), de andere medeoprichter van het bedrijf, de werking van de bacterie.

Opvallend is dat het pasteurisatieproces de bacterie stabieler maakt, waardoor ze langer kan bewaard worden en het mogelijk wordt om eenvoudige doseringsvormen te ontwikkelen om toe te dienen aan consumenten.

De samenwerking tussen de twee universiteiten leidde tot tientallen wetenschappelijke artikels.

Deze distributie-overeenkomst is de eerste van een lange reeks. Het zal ons toelaten om omzet te genereren die we zullen herinvesteren in R&D en werkgelegenheid in Wallonië. Om dit belangrijke keerpunt voor ons bedrijf kracht bij te zetten, hebben we beslist om onze naam te veranderen: A-Mansia Biotech heet voortaan The Akkermansia Company™ .
Michael Oredsson
CEO Akkermansia Company™
29 juni 2022

Foto's persconferentie

Akkermansia-press-conference-1
Akkermansia-press-conference-2
Akkermansia-press-conference-3
Akkermansia-press-conference-4
Akkermansia-press-conference-5
Werken bij Metagenics

Ook werken bij Metagenics?

Werk jij voor dé specialist in micronutritie? Maak kennis met Metagenics en ontdek in welke uitdagende omgeving jij kan werken om mensen gelukkiger en gezonder te laten leven.