10 jun 2019

Wat is High Impact micronutritie?

Nutritionele producten waarvan je weet dat deze goed opgenomen worden in het lichaam, actief zijn en voor de patiënt aangenaam en eenvoudig in gebruik zijn, zodat ze trouw ingenomen worden.

Auteur:Metagenics Academy
High Impact, Bioactief, Biobeschikbaar, Gebruiksgemak

Therapeutische doeltreffendheid en therapietrouw zijn de bouwstenen van een succesvol behandelingsplan, met een gezonde en gelukkige patiënt tot gevolg. Metagenics ontwikkelt daarom micronutritie met zo groot mogelijke impact. Nutritionele oplossingen waarvan u weet dat ze goed opgenomen worden, actief zijn en voor de patiënt aangenaam en eenvoudig in gebruik zijn zodat ze trouw ingenomen worden. Deze concepten vormen de 3 pijlers van het Metagenics’ “High Impact” engagement en worden bij de ontwikkeling van nutritionele oplossingen steeds toegepast.

Biobeschikbaarheid

De term biobeschikbaarheid verwijst naar de mate waarin een ingrediënt door het lichaam opgenomen wordt en de dosering ervan. Door te kiezen voor ingrediënten met hoge biobeschikbaarheid, wordt de absorptie van de ingrediënten gemaximaliseerd en dit met zo min mogelijk nevenwerkingen. Bv. magnesiumglycerofosfaat, een organische vorm die goed opgenomen en uitstekend verdragen wordt in maag en darmen, in tegenstelling tot veel magnesiumvormen die laxatief kunnen werken.

Bioactief

Het is wenselijk dat de ingrediënten in hun bioactieve vorm beschikbaar zijn zodat ze meteen door het lichaam kunnen opgenomen worden en niet eerst omgezet moeten worden. Toevoeging van de nodige cofactoren ondersteunt en versterkt bovendien de activiteit van het ingrediënt. Bv. toevoegen van vitamine B6 (in actieve vorm zodat er geen gevaar is voor neuropathie) bevordert de opname/ afgifte van zink.

Gebruiksgemak

Een behandeling is pas succesvol als ze ook daadwerkelijk en trouw door de patiënt gevolgd wordt. Geen nevenwerkingen, gebruiksgemak en prijs spelen hierbij een belangrijke rol.

Ontdek onze High Impact producten

Ons “High Impact” engagement wordt bij de ontwikkeling van onze nutritionele oplossingen steeds toegepast.